DUÁLIS KÉPZÉS

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait. Tanulmányaid befejezésekor pedig már olyan versenyképes tudással és gyakorlattal rendelkezhetsz, ami hatalmas előnyhöz juttat karriered elindításában, sőt, lehet, hogy már munkaszerződéssel a zsebedben veszed át diplomádat.

Az átadott tapasztalatok mellett a partnerszervezetek – egész évben – hallgatói díjazással jutalmazzák munkádat, valamint béren kívüli juttatásokat (pl. cafeteria, utazási költségtérítés, lakhatási támogatás) is adhatnak számodra, így képes lehetsz anyagilag függetlenné válni.

Nettó éves jövedelem: 1 162 000 Ft

Miért érdemes a duális képzést választanod?

A duális képzés számos előnnyel jár számodra. Lehet, hogy ezek közül néhánynak 18 évesen még nem érzed a jelentőségét igazán, de hidd el, a későbbi tapasztalatok igazolják majd, érdemes volt a duális képzést választanod!

Megtudhatod, milyen egy partnerszervezet munkavállalójának lenni, továbbá azt is érzékelheted, hogy komolyan vesznek, és számítanak rád. Mindemellett biztos lehetsz abban is, hogy nem kell semmi olyasmit megtanulnod, amire később aztán nem lesz szükséged, mert minden átadott ismeret a partnerszervezet gyakorlatán alapul.

A duális képzési partnerek a munkádat hallgatói munkaszerződés alapján fizetéssel is díjazzák (legalább a kötelező minimálbér 65%-a) és béren kívüli juttatásokat (pl. cafeteria, utazási vagy lakhatási támogatás) is adhatnak számodra. Az elsődleges feladatod az, hogy rendszeresen bejárj az órákra, megírd a dolgozatokat és elkészítsd az előírt feladatokat. Nappali tagozatos hallgatóként természetesen emellett is jogosult vagy minden olyan juttatásra, amelyre egyébként az egyetemisták jogosultak.

A duális képzésben részt vevő hallgatók együtt haladnak tanulmányaikban, így olyan közösséggé kovácsolódnak össze, ahová jó tartozni, ahonnan segítséget lehet kérni, és mivel a kurzusokon közösen veszel részt a hagyományos képzésben tanuló évfolyamtársaiddal is, így nem maradsz ki semmiből, legyen szó akár a tanulmányokról, akár a szórakozásról.

A hallgatói munkaszerződésed akkor jár le, amikor átveszed az okleveledet (diplomádat). A továbbiakban sem a partnerszervezetnek, sem a hallgatónak nincs egymással szemben kötelezettsége. Jó esélyed van rá azonban, hogy marasztalnak, és mint frissdiplomással, új szerződést kötnek veled. Az is előfordulhat, hogy érkezik egy jobb ajánlatod, természetesen azt is bátran elfogadhatod, mert a kapott juttatásból nem kell semmit visszafizetned.

Forrás: www.dualisdiploma.hu

kik a duális partnereink?

BorsodChem Zrt.

BorsodChem Észak-Magyarországon működő helyi vegyipari gyárak együtteséből nőtt ki. 1963-ban Magyarországon elsőként, beindítottuk PVC üzemünket. Izocianát és TDI gyártást is megtalálható a termékportfóliónkban. A környezetvédelmi eredményeink javítása érdekében megkezdte működését szennyvíztisztító üzemünk is. Bevezettük az ISO14001 környezetközpontú irányítási rendszert, illetve az ISO9002 minőségbiztosítási rendszert. A folyamatosan növekvő kereslettel és a társadalmi igények változásával párhuzamosan fejlesztettük technológiánkat, amelynek eredményeképpen lehetőségeink köre egyre szélesedett.

Kapcsolat

H-3700 Kazincbarcika, Bolyai tér 1.

Telefon: +36-48/511-211

Fax: +36-48/511-511

E-mail: bc@borsodchem.eu

https://karrier.borsodchem.eu/dualis-kepzes

SPL EUROPE KFT Kft.

A SPL Europe Kft foszgén bázisú intermedierek, speciális vegyianyagok, növényvédőszerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozik. Fő ügyfelei helyi és regionális disztribútorok és multinacionális cégek. A vállalkozás 2008-ban kezdte meg tevékenységét a volt ÉMV (Észak Magyarországi Vegyiművek) eszközeinek megvásárlásával és a termelés újraindításával a Sajóbábonyi VegyIpari Parkban. 2015-ben szakmai befektető bevonásával bővítette termék portfólióját a vállalat, majd 2020-ban teljes egészében indiai tulajdonba került, s 2023-ban új néven, SPL Europe Kft néven folytatja vegyipar tevékenységét a hosszú tradicíóval rendelkező területen a Sajóbábonyi vegyipari parkban.

Kapcsolat

3792 Sajóbábony

Tel.: +36-46/549-610

Fax: +36-46/549-618

E-mail: spleurope@spleurope.com

http://www.spleurope.com

 

Dynea Hungary Kft.
A Dynea Hungary Kft. Kazincbarcikán a BorsodChem Zrt. területén megvalósított ipari parkban működik, ahol karbamid-formaldehid gyanta gyártással foglalkozik hazánkban egyedüliként.
Kapcsolat

3702 Kazincbarcika, Bolyai tèr. 1.

Tel: +36-48/510-281

Fax: +36-48/510-290

E-mail: dyneahungary@dynea.com

http://www.dynea.com/contact-us/locations/dynea-hungary/

Ongropack Kft.
Az Ongropack Kft. 1993. Október 1-én alakult a BorsodChem Zrt leányvállalaként. Termelő tevékenységét 1994. január 2-án kezdte meg, PVC kemény és PVC lágyfólia gyártással és értékesítéssel. Társaságunk tevékenységi köre tovább bővült PVC lemezek gyártásával és feldolgozásával és értékesítésével. Az Ongropack megalakulása óta több nagy értékű technológiai fejlesztést hajtott végre, a gyártókapacitását megtöbbszörözte.
Kapcsolat
 

3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1.

Tel.: +36-48/510-130

E-mail: ongropack@ongropack.hu

www.ongropack.com/hu/

 

Hogyan tudsz duális képzésre jelentkezni?

A duális képzés a felsőoktatási intézmények és a partnerszervezetek együttműködéséről szól, így a kettősség a felvételiben is megjelenik: akkor lehetsz duális képzéses hallgató, ha a központi felvételi eljárás során felvételt nyersz a választott felsőoktatási intézménybe, és kiválaszt egy olyan partnerszervezet is, amely együttműködik az intézménnyel a képzés megvalósításában.

A duális képzésre kétlépcsős felvételi eljárásban kerülhetsz be:

I. lépcső: A többiekhez hasonlóan add be felsőoktatási felvételi jelentkezésedet a választott intézmény szakjára a jelentkezési határidőig (ez a szeptemberben induló képzések esetében rendszerint február 15.) a felvi.hu-n. A júliusi ponthatárhúzásnál kiderül, hogy felvettek-e a megjelölt szakra.

II. lépcső: Jelentkezz a választott partnerszervezethez az általuk megadott módon. Ehhez figyeld a duális képzési partnerek információit, nehogy lemaradj! A partnerszervezeteknek legkésőbb a sorrendmódosítási határidőig (ez rendszerint július eleje) értesíteniük kell a hozzájuk jelentkezőket a kiválasztás eredményéről. A felvételizők ennek tudatában még módosíthatják a felsőoktatási intézmények sorrendjét a felvételi jelentkezésben.